Važna pitanja o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

Važna pitanja o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

Važna pitanja o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

1. Koliko traje tretman japanskog iscrtavanja obrva?

Tretman  traje ukupno do najviše cca 1,5 h, s tim da samo iscrtavanje tj. apliciranje boje traje cca 20 min.

2. Kako se određuje oblik i simetrija obrva?

Oblik obrve je čista matematika i izračunava se pomoću simetrije lica i to uvijek dok je lice u stanju čistog mirovanja i na njega ne djeluju nikakve mimike.U izračunavanju simetrije lica koristimo se posebnim šestarom za japansko iscrtavanje obrva koji se temelji na sistemu zlatnog reza. Oblik se izračunava i digitalno pomoću posebne aplikacije. Postoji mogućnost sitnog odstupanja kod osoba s izraženom mimikom, jer je u tom slučaju i sam mišić toliko istreniran da je na tom oku jači i izražajniji.

3. Koliko traju obrve iscrtane japanskom metodom?

Pigment traje od 3 do 5 godina, ali se ne može garantirati da će npr. obrve biti lijepe poslije godinu dana kao i prvog dana. Zato se jednom do dva puta (masna koža) godišnje savjetuje osvježenje boje koje traje cca 30 min. Godišnjim održavanjem produžavate im vijek koliko god Vi želite.

4. Koji je postupak njege nakon samog tretmana japanskom iscrtavanja obrva?

Nakon tretmana je VRLO VAŽNA posttretmanska njega. Uputststvo i kremicu dobijete nakon samog tretmana i dodatno uputstvo koje vam proslijedimo putem SMS poruke.

POSTUPAK POSTTRETMANSKE NJEGE

1 dan- brisanje mokrom blazinicom, dok se ne skine sva masnoća i obrva bude potpuno čista,posušiti opranu obrvu i namazati  kremicom.Postupak se ponavlja svakih 3 sata.

2-5 ili 7 dana ( po preporuci)- svakih pet sati ponoviti postupak ( brisanje, mazanje).

Nakon korekcije isti se postupak ponavlja 2 dana svakih 5 sati.

VRLO JE VAŽNO PRIDRŽAVATI SE UPUTA O POSTTTRETMANSKOJ NJEZI!!!!

5. Da li je bolno iscrtavanje obrva japanskom metodom?

Iscrtavanje ovom metodom je bezbolno. Razina boli može se usporediti s boli kod čupanja obrva.

6. Kako se radi korekcija i koliko ih je potrebno?

Korekcija je proces u kojem nakon 3-5 tjedna nakon tretmana nadopunjavamo eventualno izgubljene dlačice i korigiramo boju, ako je to potrebno. Kod masnije i problematičnije kože postoji mogućnost i više korekcija.Kod problematične kože brisanje može biti jače i nejednako, ali se samim korekcijama uspijeva potaknuti pigment i popraviti svaki nedostatak. Korekcija traje do cca 30min.

7. Kome se ne radi iscrtavanje obrva japanskom metodom?

– osobe koje imaju problem s keloidima
– osobe koje imaju seboreični dermatitis u predjelu obrva
– kože koje su pod upalom procesom ( potrebno je prvo sanirati postojeći problem

-trudnicama

8. Da li treba čupati obrve prije tretmana?

Naprotiv, poželjno ih je i pustiti, kako bi maksimalno iskoristili sve dobrodošle dlačice. Vaše dlačice se ne čupaju niti briju. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih.

9. Higijena pri izvođenju tretmana?

Prostor i elementi su u visoko higijenskim uvjetima.  Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. Boje su mineralne koje se nakon nekog vremena ne pretvaraju u ljubičaste, crvene ili plave nijanse, što je moguće kod boja koje nisu mineralne.

10. Japansko iscrtavanje obrva cijena ?

Cijena tretmana japanske metode iscrtavanje obrva je 1250,00 kn, 1000,00 kn za gotovinsko plaćanje.
U cijenu je uključena korekcija unutar 2 mjeseca.

Omogućavamo vam plaćanje i na rate:

PBZ Maestro do 12 rata  i Amex na 2 rate

Japansko iscrtavanje obrva

Japanska metoda iscrtavanja obrva – HIT MEĐU ŽENAMA! Metoda koja je napravila veliku revoluciju po pitanju uljepšavanja obrva. Savršeno rješenje ako su vaše prirodne obrve zbog nestručnog čupanja prestale rasti, niste zadovoljni oblikom, prerijetke su i dosadilo vam je jutarnje crtanje. Idealno rješenje za rijetke i svijetle dlačice! Prirodan oblik obrva je onaj oblik s kojim smo rođeni, netaknute, neočupane i često spojene, ali to je daleko od onog čemu se u današnje vrijeme teži.

ŠTO JE TO JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA?

U ovoj metodi se ne koristi aparat, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. To je postupak kojim se iscrtava dlačica (obrva) u smjeru rasta prirodne obrve. Pigment se aplicira u površinski sloj epiderma i veže za ćelije tog sloja kože i samim tim traje onoliko koliko i same ćelije. U postupku se koriste mineralne boje, koje su netoksične i hipoalergene. Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekt šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između prirode i iscrtane dlačice gotovo neprimjetna.

TKO BI SE TREBAO ODLUČITI NA JAPANSKU METODU ISCRTAVANJE OBRVA?

Prečesto čujem od djevojaka i žena izjave poput: “grozne su mi obrve”, “potpuno nejednako mi rastu”, “lijeva mi je drugačija od desne”, “pretanke su”, “predebele su”, “ne znam ih oblikovati…“, “kada ih oblikujem, popunim i iscrtam obrve, samo trenutno sam riješila problem“ – RIJEŠITE TRAJNO „PROBLEM OBRVA“! Njegovane i idealno oblikovane obrve, koje dobivate japanskom metodom iscrtavanja, mogu vam ujutro uštedjeti vrijeme za šminkanje. Obrve se mogu činiti bez značaja na prvi pogled, ali kada obratite pozornost na detalje, shvatite da oblik vaših obrva može bitno utjecati na cjelokupan izgled. Idealan oblik obrva razlikuje se, dakako, od jedne osobe do druge zato što imamo različite crte lica. Zato i kod japanskog iscrtavanja obrva svaka žena dobije isključivo obrve koje pristaju samo njoj i ni jednoj drugoj ženi.

POSTUPAK ISCRTAVANJE OBRVA

Tretman započinje pregledom prirodnih obrva i razgovorom o željenim obrvama. Vaše dlačice se ne čupaju niti briju, uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih, kako bi se maksimalno iskoristila svaka dlačica. Zatim posebnim šestarom mjerimo simetriju lica i tim postupkom dolazimo do 100% željenih obrva. Nakon određivanja oblika u kojem se koristimo zlatnim rezom, bira se boja prema prirodnoj boji kose. Postupak samog crtanja je gotovo bezbolan, te nakon tretmana nema natečenosti. Tretman traje cca 1 sat. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od konačnog rezultata. Obaveznom korekcijom nakon 2-3 tjedna, mogu se ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustoća. U praksi je moguće napraviti i više korekcija, što uvjetuje tip kože. Nakon tjedan dana iscrtane obrve se smanje 10-15%, a izgubi se i do 40 % boje. Nakon tretmana klijentica dobiva uputstva o posttretmanskoj njezi i odgovarajuću kremicu za njegu. Ne preporučuje se 7 dana izlaganje Suncu, solariji, saune, bazeni, agresivni tretmani lica, puder i šminka preko obrva. Higijena pri japanskom iscrtavanju obrva je na najvišem nivou!  Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. Poželjno je na naručeni termin doći bez šminke. Sam postupak iscrtavanja izvodi isključivo Filda Ivanec, certificirani Eyebrow Artist, završen majstor kozmetičar, majstor pediker sa svim licencama od Hrvatske komore.

DA LI JE SAM POSTUPAK ISCRTAVANJA BOLAN?

Sam tretman iscrtavanja dlačica je skoro pa bezbolan, tako je i trenutna bol najsličnija čupkanju dlačica. Stoga, nema razloga da zbog bojazni od bolova odustajete od tretmana! Na kraju krajeva ipak smo mi ŽENE, ne poznajemo riječ BOL.

KAKO ODREDITI BOJU OBRVA?

Boja obrva bi trebala biti jednaka ili nijansu-dvije svjetlija ili tamnija od prirodne boje vaše kose. Ako ste brineta, obrve mogu biti nijansu svjetlije, ako ste plavuša-nijansu, dvije tamnija.

KOJI FAKTORI I UTJEČU NA TRAJNOST BOJE?

VANJSKI

 • agresivni tretmani lica (sve vrste peelinga)
 • kreme s kiselinama
 • Sunce
 • solarij
 • laser

UNUTRAŠNJI

 • masna koža
 • razne bolesti kože (seborejični dermatitis, keratoze, perutanje kože)
 • ožiljci od trajne šminke

LJUDSKI FAKTOR

Ovisi o adekvatnoj posttretmanskoj njezi i pridržavanju uputstva.

KADA SE ODLUČITE NA OVAJ KORAK PRVO ĆE USLIJEDITI TRENUTAK ZAČUĐENOSTI I PRIVIKAVANJA, A ZATIM I ŽELJENI EFEKT!!

OBRVE ĆE OSLIKAVATI VAŠ KARAKTER, TEMPERAMENT, RASPOLOŽENJE I EMOCIJE!!!

KRAJNJI REZULTAT

 • HELLO savršenom izgledu obrva u svako doba dana! GOOD BYE jutarnjem crtanju obrva!
 • lice puno samopouzdanja
 • PRIRODAN, MODERAN i ZDRAV izgled obrva

Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva

Obrve kroz povijest

Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva
Pojam lijepih obrva kroz povijest se mijenjao i tako se  mijenjao i naš odnos prema njima. Obrve 20-ih godina ovog stoljeća vjerojatno danas nikako ne bih mogle proći. Te obrve daju tužan izgled licu, a filmska industrija je taj trend itekako znala iskoristiti u to vrijeme.

 

Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva

Obrve 40-ih su zaobljene, ne tako tanke i daju licu ženstvenost.


Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva

Obrve 50-ih izgledaju poput krila i skoro su u potpunosti nacrtane.


Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva

Tek u 70-ima obrve su poprimile totalno prirodni oblik, mekoću i svijetlije obrise.


Japansko iscrtavanje obrva by Filda Ivanec - Povijest obrva

90-e su donijele opsjednutost čupanjem i uništavanjem svih dlaka na tijelu, tako da su mnoge žene ostale bez svojih debelih obrva.

Tako smo došli do danas, gdje svaka žena može imati savršeno oblikovane obrve. Danas pod pojmom lijepe poželjne i prirodne obrve podrazumijevamo dobro sređene obrve, koje pored usta daju najmočnije oružje neverbalne komunikacije, ali nisu više podložne trendovima.

Japansko iscrtavanje obrva Filda Ivanec - Eyebrow Artist - funkcija obrva

Funkcija obrva

Funkcija obrva

Osnovna funkcija obrva je da zaustavlja  dospijeće vlage u oko. Specifičan oblik obrva pomaže preusmjeravanju tekućine na stranu lica ili prema nosu. Obrve štite i od upadanja stranih tijela u oko. Osim estetske funkcije imaju  još i važniju zadaću – pomažu u prepoznavanju ljudi i lica. S pravom se kaže da su obrve okvir lica, pa zaobljene obrve ukazuju na ljude koji se vole družiti i pomagati, ravne su znak direktnosti i logičkog načina razmišljanja, a obrve s naglašenim lukom simbol stalne želje za kontrolom. Guste ili tanke, obrve su oduvijek bile svojevrsna modna opsesija.

Ukoliko obrve nemaju savršenu gustoću ili oblik, to se može riješiti tzv. japanskom metodom iscrtavanja obrva. Ovdje pročitajte više o japanskoj metodi iscrtavanja obrva…